tirsdag 1. februar 2011

FRITJOF FOMLESEN KOMMER


FRITJOF FOMLESEN GIR SEG IKKE (IKKE ENNÅ)

Ja, det var vel i oktober 1989 at Tor Arne bad meg gå ned i kjellern og se om jeg ikke kunne finne meg et kostyme. Han mente vi trengte en karakter til på scenen for å få fullført ”bestillingsverket” Hjelp! Bestemor kommer” til Aust-Agder Teater. Jeg gikk ned, og påstår den dag i dag at Fomlesen-karakteren ble født i det øyeblikket jeg kom tilbake og snubla inn i salen iført komplett dress-briller- og hatt-kostyme. Siden ble det turne i Agder og elswhere (utlandet inkl.), Fritjof solo og forestilling med Konk-brødrene, juleshow med Hanto, småfilmer for TV og helaftens spillefilm. Mye jobb, mye folk, mye moro.

Men jeg vender alltid tilbake til den opprinnelige soloforestillingen fra 1990. Det er der jeg føler meg mest hjemme, der får jeg (og Fomlesen) komme mest til sin rett. Nå er den seansen fysisk krevende., så det er begrenset hvor mye jeg vil eller greier å spille i løpet av sesongen. Men jeg har satt min ære i å spille minst en forestilling i halvåret. Liker å holde meg i gang. Å eldes med karakteren går vel an….

Nå blir det mer.
GF har en avtale med Porsgrunn Kommune som innebærer at vi skal spille et visst antall forestillinger for byens barnehager hver høst. Vi hadde egentlig planlagt å presentere en helt annen forestilling i år, men av forskjellige grunner måtte den utgå og da falt valget på Fomlesen. Siden han hadde både tiden & lysten. Så da er det bare å tørke støv av det slitte skrivebordet da, rense den dobbeltspente dressen, gå gjennom rekvisittlista og rigge seg til på Friteatret i uke 6.

Det blir lukkede dobbeltforestillinger hele uka, men lørdag – nå er vi framme ved poenget – lørdag 12. februar kl 14.00 er det en åpen forestilling for gud og hvermann. Vær velkommen til en forhåpentligvis lystig stund! Vi er alle fomlere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar