onsdag 18. august 2010

LATTER, GALSKAP OG HØNERSTEDSANS-NOTATER 2010


1. sept

Etter prøven, i hotellets bakhage:

Høna kom.
Riggegjengen kom.
Leiebilen med amfiet kom.
takeway-pizza kom.

Så kom Trym
og satte oss i gang.
Høna ble satt i gang med sitt.
Så kom regnet.
Vi satt.
Og satt.
Arbeidsdagen over.
Den satt.


30. august

Selv om en spiller komedie må en gjøre det på ramme alvor, en må forsvare hver eneste dustete lille handling rollen din gjør. Hver lille uviktige replikk. Aldri kan en vite om ikke akkurat den beskjedne replikken eller den lille dumme gesten kan romme en mulighet. En plutselig åpning til noe som både kan bli til noe mer, noe større, noe morsomt. Kanskje også til en liten ettertanke...

Nå har vi laget 17 minutter materiale (av totalt 25 min.), det ser lovende ut. Utøverne ser ut til å trives ganske så bra på scenen. Alt er selvsagt ikke riktig taima og sosialt rytmisk ennå, men veldig mye er på veldig god gang. Og vi har stadig flere dager på oss. Og imorra kommer vår siste medspiller, høna Agnes (en spraglete italiener fra Skien!). Kan dyr være morsomme? Og gale?

Bildet viser spillerommet vårt, helt tomt for skuespillere og dyr. Foreløpig.


27. august

Hotellprøvene er i gang.
Jeg er en enkel mann idag: jeg lurer altså bare på om det er mulig å lage et musikalsk svar på "Hotell i særklasse" laiv i bakgården på Porsgrunns eneste hotell, nemlig Hotell Vic. Jeg skulle så gjerne få til at latteren til å runge mellom veggane og ettertanken til å kile i mellomgølvet der i gården.

Det er en hårfin grense mellom latter og galskap, mellom det platte og det sublime. Den balansegangen liker jeg ganske godt.

Min lille masterplan er at spetakelet ikke skal vare mer enn 24 minutter, men de minuttene skal til gjengjeld være så fullstappa av svingende sang, vittige situasjoner, frekke ordspill, håpløse typer og groteske slaktesecner at tida skal fly fadern så fort...

Man kan ikke rekke all verden på åtte prøvedager, men man kan faktisk rekke litt av hvert...av både galskap og komikk.20. august

Har du et par gummipælær til overs?
Vi trenger 200 tette gummustøvler, voksenstørrelse til årets Stedsans. Til hva sier jeg ikke. Men vil du bli kvitt dem/ kan du hjelpe oss har du to muligheter:


1. Ta dem med på bytur og lever dem på Friteatret i Huken.

2. Passer ikke det, så ring pælesjef Malin på 94 79 02 77.

2oo par er gansks mye, glad for alle bidrag.17. august

Da er vi i gang.
På bildet over er kjernegjengen i Stedsans samlet på GF på første fellesmøte denne uka. Alle de 16 stasjonene presenterte seg; hva innholdet/tema er og hvem som er med. Det er mange med. Og mye kreativ galskap som skal kanaliseres og raffineres. Vi har i underkant av tre uker på oss. Et hav av tid. Eller en knapp arbeidsperiode. Teaterfolk er gode på deadlines...tidsfrister heter det.

Mange begynner de tunge prøvene for fullt først neste uke, men stedsanshjulet ruller. Og billettesalget går godt. Så det er bare å banke til.

Ved siden av å være veldig underholdende og passende poetisk og historisk korrekt og politisk ukorrekt og passe gal, hadde jeg håpet vi også greide å provosere litt i år. Jeg, for eksempel, er provosert av i hvor stor grad BILEN bestemmer moderne bvyutvikling, byutforming, bybruk. Bilismen er blitt en hellig ku. Det skal vi ta opp ja. Bl.a. vandringene går hver kveld 7., 8., 9.,10. og 11.september

Jeg skal prøve å skrive litt med ujamne mellomrom, hva som skjer bak scenen og inni hodet.

www.grenlandfriteater.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar