torsdag 13. mai 2010

ET SKVÆR TOMT ROM


BRÅTA RYKKER INN I NORRØNA


Nei, de produserer ikke lenger "the best stone in the world" i disse lokalene. Men Norrøna Fabrikker finnes fortsatt (på Lahelle), de siste åra har det gamle bygget deres ved elvebredden vært lager for PP. Nå er det tømt, ribba for verdier. Et tomt rom er et utmerket utgangspunkt for å lage teater. Lage og huse.


Nå krangler (vel, diskuterer) politikere og borgere av Porsgrunn hvor byens nye kulturhus skal ligge og HVA bygget skal romme, hvilket innhold et slikt hus bør ha. Det er på tide. På turne i vårt vidstrakte land har jeg sett altfor mange tomme, døde kulturhus. (Sola, hjelp!) Mange av dem står der som store og grelle monumenter over en feilslått kulturpolitikk. Vi er så glad i betong i Norge. Det bruker vi mer enn gjerne penger på. Og på stål. Og lyskastere. Teknikk. Men et bygg gjør ingen sommer. Det offentlige bruker gjerne så mye penger på bygget at det kun er smuler igjen til drift, til utøvere, til produksjonsmiljøene, til innhold. Er det klokt - i det lange løp?


Over helga flytter GF inn i Norrøna med BRÅTA-produksjonen vår, etterhvert kommer amfi opp, inndekning, scenografi (bl.a. en vegg med bilvrak!), en gjeng skuespillere og et elektrifisert band. Og de som er nysgjerrige på hva vi jobber med på scenen og som lurer på hvilke planer som foreligger for Norrøna/PP/Kulturfabrikken får en unik anledning til å ta en titt bak kulissene 20. mai. På kvelden er vi med på tre åpne publikumsvandringer på området.


Vær velkommen, ta en titt!
Og som vi sa i søttiåra: tenk sjæl!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar