fredag 28. mai 2010

GRUNNMUREN LAGT


"Søppel er ikke lenger hva det var."Hvis det å lage en teaterforestilling kan sammenlignes med det å bygge et hus, så har vi - etter som jeg kunne se av dagens BRÅTA-prøve - lagt grunnmuren og fått opp et slags reisverk - i hvert fall på 2/3 av stoffet. Og selv om bygget vakler, konstruksjonen svaier litt både her og der, og den både er trekkfull og skakk, så begynner den å få fasong. Det begynner å ligne et hus.

Alltid et skjørt øyeblikk dette; om skuespillerne greier å løfte materialet fra avtaler/tørt arrangement/teknikk til noe som får liv, som begynner å leve sitt eget liv. Gledelig da at stein på stein arbeidet ser ut til å bære frukter.

Det BRÅTA-huset jeg så i dag var ikke til å bo i, men det begynte å finne sin form. Man kunne ane konturene av en helhet. Og det var både underholdende og tankevekkende å ta en titt inn i det... og studere alle typene det er bebodd av. Og mere liv skal det bli.

Og mer søppel.

Forørvig mener jeg at politikerne i Porsgrunn gjør en brøler når de ikke tar seg tid til eller har mot til å gjøre en reell vurdering av Kultufabrikken på Norrøna versus Ælvespeilet på Østre brygge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar