lørdag 17. april 2010

ASKE


Etter å ha lest side opp og ned om folk som ikke kommer hjem etter ferie, politikere som "sitter fast" på flyplasser, ungdom som ikke kommer på tur, statsledere som ikke kan delta i begravelser, laks som ikke når fram og komikere som bruker en fet månedslønn på å ta taxi til Brussel, var det endelig en mann som naila saken:

Nederlandske Klaus van Dijk skulle fra Oslo til Chipol, men kunne bare glemme 17.25 flyet dit og skulle på tog til Gøteborg, derfra fikk han se hvordan han kom seg videre... Til DNs reporter på Oslo S var det han som sa de bevingende ordene:

- Naturen har fortsatt kontroll over oss.

Endelig et menneske som greier å se litt lengre enn sin egen reiserute.

Personlig synes jeg det er interessante dager vi lever i. Når så mange fly står, når noen skyer med aske kan lamme store deler av samfunnet vårt, blir vi tvunget til å tenke. Burde vi bli tvunget til å tenke. Hva er den langsiktige lærdommen av dette - knyttet til klimadebatten f. eks? (Eyjafjallajøkull var her før oss.) I vårt gjennomteknologiserte og gjennom-HMS-sikra samfunn er sannheten fortsatt den at kloden vår greier seg alltids, det er verre med oss. Det er vi som er sårbare.

Hvilke skakende nødvendige og uhyre interessante lærepenger vi får disse dager.
Takk, aske. Takk, Island.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar