mandag 12. april 2010

OPPKJØRING

12. april: DUGNAD

En gang produserte de slipesteiner her ("the best stone in the world"), i mange år har den rosa Norrøna-hallen ved Porsgrunnelvas bredd blitt brukt som lager for annensorerings Porselen (PP). Nå har kulturfolket rykka inn. Det er et første skritt på vegen til å fylle bygget med nytt og pulserende liv, det bygget som kanskje en dag kan bli en Kulturfabrikk, er tatt i disse dager. GF med gode hjelpere + folk fra Bratsberggruppen river og rydder og maler og vasker og rigger... rigger til den store Slippfesten som går av stabelen torsdag førstkommende. Da brettes årets PIT-program ut i sin fulle bredde og dybde.

Og så snart det er over begynner byggingen av BRÅTA-scenografi. (Med alt det vi har greid å stikke unna, mye som går i containerne på PP denne våren, det gjelder å følge med. PP folka hiver og vi plukker det ut av containerne igjen - til deres milde hodrysting.)

Dugnad er da et ganske vakkert ord. Dessuten er det ett av de få vi norskinger har bidratt med til verdens-språket (ved siden av to quisle og ombudsman). Jeg velger meg dugnad.

Og dugnader - av ymse slag - blir det nok flere av.
Bra det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar