lørdag 26. juni 2010

SISTE BRÅTA

SISTE KVELD MED GJENGEN

Plutselig er det slutt, i kveld spiller vi siste BRÅTA. For denne gang. Det hele har vært et aldri så lite eventyr - med flere utfordringer i løpet av spilleperioden og med mer spenning enn jeg strengt tatt liker. Eller trenger. Men at vi makter å få forestillingen opp og stå og ut til dem på alle de tettpakka benkradene, det er det liten tvil om. Og akkurat det betyr enormt (ja, enormt!) mye for meg med dette materialet. Så får trøttheten vente ...

På PIT foregår det i Scene:bluss sin regi flere debatter/forum, i dag var det "Regionteatrene, seg selv nok." Og i det sammensatte panelet satt professor i teaterhistorie Jon Nyggard, som sa følgende i sin innsiktsfulle innledning om regionteatrets historie:

"Regionteateret for Telemark er Grenland Friteater. Det er det teatret som har greid å skaffe seg lokal forankring."

Det var forfriskende å høre en fagperson med tyngde vurdere vår regions teaterliv - sett utenfra. Nyttig og tankevekkende.

1 kommentar:

  1. Gratulerer med vel gjennomført. Tydelig formidling av budskapet, flott scene (!), fin musikk, og ikke minst som det står i innlegget, tilknytning til byen rundt dere. Vi er så heldige at vi har dere her i byen, uten GF og PIT ville Porsgrunn vært så mye fattigere. Håper dere får tid til litt ferie også.

    SvarSlett